Лук Тунг: Културата И Политиката На Најпопуларната Музика Во Тајланд

Лук Тунг: Културата И Политиката На Најпопуларната Музика Во Тајланд

Во магацинот.
DEN 0.33
Тековен:

Од 1960 - тите, хибридната популарна музика наречена лук тунг ги отелотворува аспирациите, фрустрациите и тагите на работничката класа Во Тајланд. Глобалната стипендија, сепак, е бавна во испитувањето на овој семеен жанр. Во оваа пионерска книга, етномузикологот Џејмс Мичел ги истражува многуте аспекти на лук тунг преку етнографски истражувања со пејачи, текстописци, обожаватели и други професионалци. Револуционерното последно поглавје го побива широко распространетото мислење дека лук тунг е аполитичен жанр со испитување на неговата улога во неодамнешните политички превирања и следење на струите на протест и социополитички коментари назад кон потеклото на музиката.Книгата вклучува линкови до многу песни на интернет, така што читателите можат сами да ја слушнат музиката што дојде да ги изрази триумфите и тешкотиите на секојдневните Работни Тајланѓани. Лук Тунг : Културата и Политиката на Најпопуларната Музика Во Тајланд (Мек).

Параметри на производот

Стоката во категоријата