Песни Од Галска Шкотска

Песни Од Галска Шкотска

Во магацинот.
DEN 3.33
Тековен:

Галска Шкотска е една од најголемите богатства во светот-куќи на песна. Ова дело е антологија на музиката и текстот од Галските Висорамнини и Острови. Обезбедува вовед во Галската традиција, музички транскрипции и преводи на англиски јазик. Ја прикажува социјалната и историската позадина на песните. Галска Шкотска е една од најголемите богатства во светот-куќи на песна. Во оваа антологија, Ен Лорн Гилис собра музика и текстови од Сите Висорамнини и Острови што зборуваат Галски-извонредна традиција која се протега во непрекината линија од бардиските изливи од античко време до Келтските спојувања на денешните енергични Млади Галски музичари и поети. Тие сликаат живописни слики од животот меѓу обичните луѓе што зборуваат Галски, нивните надежи, стравови и преокупации, раѓања, смртни случаи и бракови и personal реакции на големите промени за кои ги разнесоа нивните животи. Сѐ за оваа книга е дизајнирано да ги направи песните достапни и за музичарите и за општите читатели. Ен Лорн Гилис обезбедува уникатен и информативен вовед во Галската традиција, едноставни, но многу чувствителни музички транскрипции и преводи на англиски јазик.Таа ја прикажува социјалната и историската позадина на песните, нуди свој коментар за техничките аспекти на музиката и нејзината изведба и додава внимателно истражени биографски белешки и целосна дискографија со цел да ги оживее не само луѓето што ги компонирале песните, туку и некои од пејачите и музичарите кои ја продолжиле традицијата во дваесет и првиот век. Песни Од Галска Шкотска беше добитник на Наградата Рут Михаелис-Јенаatклиф Во Фолклорот и Фолклорот во 2006 година. Песни На Галска Шкотска (Тврд Повез).

Параметри на производот

Стоката во категоријата