Божиќ со Хорот На Капелата На Колеџот Винчестер

Божиќ со Хорот На Капелата На Колеџот Винчестер

Во магацинот.
DEN 2.67
Тековен:

Музиката За Божиќ претставена Од Хорот На Капелата Винчестер Колеџ и Филхармонијата Во Хонг Конг започнува со дела без придружба изведени од пејачите. Првиот од овие нуди стихови од англиска верзија на химната На Свети Амбросиј, Вени, Откупител гентиум (Дојди, Ти Откупител), испеана на мелодијата Пуер Нобис наскитур (момче ни е родено) адаптирана од оргулистот Волфенбител И Капелмајстер Мајкл Преториус, важна фигура во развојот На лутеранската црковна музика во почетокот на седумнаесеттиот век. Божиќ со Хорот На Капелата Винчестер Колеџ.

Параметри на производот

Стоката во категоријата