Правоаголник на сина светлина

Правоаголник на сина светлина

Во магацинот.
DEN 250.72
Тековен:

Стилот е во целосен цут со овие рамки за облици на цветниот правоаголник! Пролетните шарки и поликарбонатните леќи го заокружуваат овој исклучителен пар! Очите на очите од Foster Grant® Сините светлосни очила немаат зголемување во леќите, така што вашиот поглед никогаш не се менува. Секоја леќи во оваа колекција на сина светлина има патентирана технологија на леќи што блокира приближно 30% од потенцијално штетната сина светлина*, додека сè уште обезбедува 100% заштита на леќи UVA-UVB. • Леќи отпорни на влијанија • Леќи отпорни на гребење • 100% заштита на леќи UVA-UVB (UV 400) • Помага во блокирање на потенцијално штетно сина светлина * * вклучува патентирана технологија за обложување на леќи која блокира приближно 30% од потенцијално штетно сино светло. Потенцијално штетното сино светло се однесува на опсегот на нанометар 415-455 на видливиот светлосен спектар. Процентот претставува просечна количина на сина светлина блокирана на 5 зголемувања на нанометар. Опфатени под САД Пат. Бр. 8.360.574. Други американски и странски патенти во очекување.

Параметри на производот

Стоката во категоријата