Високата Верност Уметност На Џим Флора

Високата Верност Уметност На Џим Флора

Во магацинот.
DEN 3.00
Тековен:

А џим флора рекорд албум уметност-тематските колекција, која вклучува ретки, претходно недостапни материјал. Од објавувањето на Палавата Уметност На Џим Флора во 2004 година, некогаш заборавениот илустратор се здоби со признание како еден од најистакнатите пионери на бурниот, цртан стил на комерцијална уметност што ја дефинира Mетиката од Средината На Векот."Нема ништо статично во сликите во Уметноста Со Висока Верност : тие плачат, танцуваат, отскокнуваат и се лулаат од лустерите. Уметноста Со Висока Верност на Џим Флора е дефинитивната антологија на визуелните композиции на маестро, како одраз на џезот, класичната и латинската музика. Неговите колумбија од 1940-тите И колумбија Од 1950-тите, кориците На рекордот На Рца Виктор, во кои легендарните музичари рутински беа погодени од мутантни нијанси на кожа и бонус екстремитети, се сметаат за класици на чудна посткубистичка карикатура. Два последователни тома, Љубопитно Злобната Уметност. Така, ко-архиварите/авторите На Флората ирвин Чусид и Барбара Економон составија комплетна колекција На корици На Флора (вклучувајќи ги и неодамнешните откритија) и необјавени скици во еден том, зголемени со музички слики кои не се вклучени во претходните томови.

Параметри на производот

Стоката во категоријата